| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
daly Moderator


Data inscrierii: 28/Dec/2008 Mesaje: 2099 Localitate: ROMANIA
|
Trimis: 19/02/2010 09:59 Titlul subiectului: Sem2-an2-Sisteme,doctrine si institutii politice-2010 |
|
|
Aici puteti purta discutii pe baza subiectelor din anul univ. 2009-2010!!!
P.S. grilele de anul trecut le gasiti in arhiva
_________________ sociologie-asistenta sociala an3 zi.....
sunt 99% ingeras!!!Ce vrei...nimeni nu e perfect........
Un vot te rog!!!
Un vot te rog ! http://www.infotravelromania.ro/concurs_romadria/index.php?id=13
|
|
| Sus |
|
EDITH_EDITH Live Forum


Data inscrierii: 16/Ian/2008 Mesaje: 2292
|
Trimis: 14/04/2010 14:22 Titlul subiectului: |
|
|
Grila 2009
[url=http://www.girlshare.ro/1030863.9]doctrine.doc[/url]
_________________ acelasi EU: E-ul MEU ....
|
|
| Sus |
|
cop Junior

Data inscrierii: 14/Ian/2009 Mesaje: 98 Localitate: buzau
|
Trimis: 19/05/2010 15:31 Titlul subiectului: |
|
|
| nu pot deschide fisierul acesta
|
|
| Sus |
|
tot eu Junior

Data inscrierii: 23/Ian/2009 Mesaje: 89 Localitate: alexandria
|
Trimis: 19/05/2010 19:20 Titlul subiectului: |
|
|
SP_2_DIP_2
SOCIOLOGIE PSIHOLOGIE Doctrine si institutii politice
| Cod: |
TRUE/FALSE
1) Ideologia poate fi etichetată drept conştiinţă falsă ?
ANS: F
2) Ideologia politică se caracterizează prin coerenţă şi comprehensiune?
ANS: T
3) Pentru a produce o schimbare socială, ideologiile politice au trebuință de programe politice?
ANS: T
4) Ideologiile şi doctrinele politice sunt componente ale gândirii (reflecţiei) umane?
ANS: T
5) Repertoriul tematic al unei doctrine se micșorează la "nucleul ideologic"?
ANS: F
6) Ideologia fixează cadrul general al acţiunii politice?
ANS: T
7) Doctrinele politice sunt mai flexibile la schimbări, modificări, ajustări ?
ANS: T
8) Extrema stângă doctrinară este reprezentată de fascism ?
ANS: F
9) Libertarianismul reprezintă liberalismul "clasic"?
ANS: F
10) Dreapta religioasă este o variantă a conservatorismului ?
ANS: T
11) Socialismul american este un socialism de tip marxist ?
ANS: F
12) O doctrină politică are caracter de universalitate ?
ANS: F
13) Între doctrinele politice se realizează permanent un transfer de teze şi principii ?
ANS: T
14) Doctrinele politice reflectă numai performanţe umane ?
ANS: F
15) Ruptura care se cauzează în modernitate în sistemele de reprezentare a lumii este reversibilă?
ANS: T
16) Surse importante ale liberalismului se identifică în gândirea politică a filosofului şi omului politic englez John Locke ?
ANS: T
17) "Petiţia dreptului" înmânată de Parlamentul englez regelui Carol I Stuart (7 iulie 1628) reprezintă una din sursele doctrinei liberale ?
ANS: T
18) Montesquieu a publicat, în 1748, lucrarea "Despre spiritul legilor"?
ANS: T
19) Doctrina liberală se impune cu această denumire cândva de 1800 ?
ANS: F
20) O politică devine publică atunci când este realizată de autorităţi guvernamentale?
ANS: T
21) Politica statului, în sens strict, exprimă voinţa comunităţii pe care o reprezintă?
ANS: T
22) Teza corespunzător căreia românii pot aspira, cu deplin temei, la integrarea în cursul ascendent al evoluţiei europene se întâlneşte în scrierile domnului-cărturar Dimitrie Cantemir?
ANS: T
23) Partidele social-democrate contemporane revendică schimbarea prin forţă a ordinii socio-politice?
ANS: F
24) Una din condiţiile pentru apariţia şi dezvoltarea statelor o constituie formarea şi manifestarea existenţei naţiunii?
ANS: T
25) Adecvat aprecierii prof. Dimitrie Gusti „partidele cu program integral” riscă să se îndepărteze de realităţile socio-politice?
ANS: T
26) Accentuarea considerabilă a rolului guvernelor în raport cu puterea legislativă se manifestă în spaţiul politic democrat mai ales în perioada actuală?
ANS: F
27) Reprezentanţii şcolii latiniste pot fi consideraţi drept „latinişti naţionali”?
ANS: T
28) În concepţia lui A.C.Cuza „principiul naţionalităţii” reprezintă suportul social, politic şi moral cel mai important al veacului al 19- lea.?
ANS: F
29) „Curentul ţărănist” începe să se manifeste cu vigoare din a doua jumătate a veacului al XIX-lea?
ANS: F
30) Instituţia „regentei” funcţionează în sistemul instituţional politic din momentul instituirii monarhiei constituţionale în România?
ANS: F
MULTIPLE CHOICE
1) Politica, în viziunea lui Max Weber, desemnează:
A. Conducerea grupării politice denumită "stat"
B. Influenţa exercitată asupra acestei conduceri
C. Instituţiile statului
1 A+B
2 A+B+C
3 B+C
ANS: 1
2) O politică devine publică:
A. îndată ce este rezultatul activităţii unei autorităţi înzestrate cu putere publică şi legitimitate
instituţională
B. Când este exercitată de către funcţionari şi organisme guvernamentale
C. Când este expresia voinţei populare
1 A+B+C
2 A+B
3 B+C
ANS: 2
3) Potrivit unuia din autorii de mai jos, sistemul de politici publice este alcătuit din politici distributive, redistributive, reglementatorii şi constitutive:
1 James E. Anderson
2 Z. Mény
3 Theodor Lewi
ANS: 3
4) Polis-ul reprezintă:
1 Un concept ce desemnează o înfățișare de guvernare
2 O cetate-stat în antichitate
3 O comunitate umană de tip deosebit
ANS: 2
5) Autoritatea politică supremă în polis-ul grecesc o reprezenta:
1 Instituţia magistraţilor
2 Sfatul (Boulé)
3 Adunarea Populară (ekklesia)
ANS: 3
6) Importanţa istorică a polis-ului, ca nou tip de organizare şi funcţionare a puterii politice, constă în:
A. Inaugurează autonomizarea politicii
B. Ridică respectarea legii la rang de principiu de guvernare
C. Generează un nou prototip uman-cetăţeanul
1 A+B
2 A+B+C
3 B+C
ANS: 2
7) Forma de putere specifică feudalismului o constituie:
1 Monarhia constituţională
2 Monarhia limitată
3 Monarhia absolutistă
ANS: 3
8) În afara polis-ului grecesc, democraţia directă se mai manifestă în antichitate şi evul mediu în:
A. Roma
B. Comunităţi creştine (primele secole d.Hr.)
C. Comunităţi urbane ( sec. 12-13)
1 A+B+C
2 A+C
3 B+C
ANS: 1
9) Reprezentativitatea este una din trăsăturile esenţiale ale:
1 Democraţiei sclavagiste
2 Democraţiei militare
3 Democraţiei moderne
ANS: 3
10) În viziune reducţionistă sistemul politic este alcătuit din:
1 Relaţii politice
2 Cultură şi conştiinţă politică
3 Sistemul de guvernare
ANS: 3
11) Reflecţia (gândirea politică) apare într-un mediu de viaţă socială când:
A. Unii indivizi conştientizează răspunderea lor publică
B. Unii indivizi încep să mediteze asupra căilor, mijloacelor sau soluţiilor organizării şi conducerii colectivităţii din care fac parte
C. Unii indivizi produc rezultate în planul organizării şi conducerii grupului sau comunităţii din
care fac parte
1 A+B+C
2 A+B
3 B+C
ANS: 2
12) Gândirea politică se consacră ca domeniu special al gândirii umane prin:
1 Textele biblice
2 Scrierile daoiste, confucioniste sau legiste din China
3 Opera lui Socrate, Platon, Aristotel şi a altor autori greci
ANS: 3
13) Clasa politică este definită drept "minoritate organizată" de
1 Gaetano Mosca
2 Max Weber
3 Georg Simmel
ANS: 1
14) Tradiţia politică românească a consacrat un sistem politic care se identifică a fi:
1 Democraţie militară
2 Monarhic-teocrat
3 Democraţie ţărănească
ANS: 3
15) "Învăţăturile lui Neagoe Basarab către fiul său Teodosie", scriere din primul pătrar al veacului al XVI-lea, sunt asemănătoare prin factura lor "didactică" ("manual" de învăţătură) cu:
A. "Învăţăturile lui Achtoes III" (Egipt, mileniul al II-lea Î.Hr.)
B. " Carte de învăţătură" a împăratului bizantin Constantin Porfirogenetul (945-959)
C. "Principele", lucrare datorată lui Niccolo Machiavelli
1 A+B
2 A+B+C
3 B+C
ANS: 2
16) Primul intelectual român care teoretizează o problemă explicită din câmpul gândirii politice este:
1 Nicolae Milescu
2 Miron Costin
3 Dimitrie Cantemir
ANS: 3
17) "Naţiunea română, rezimată pe principiul libertăţii, egalităţii şi fraternităţii pretinde independenţa sa naţională în respectul politic ca să figureze în numele său ca naţiune română" este un punct pragmatic înscris în:
1 Programul revoluţiei de la 1821
2 Constituţia cărvunarilor
3 Programul revoluţiei de la 1848
ANS: 3
18) Bazele unei "ştiinţe naţionale politice" în România sunt puse de o pleiadă de cărturari între care:
A. Dr.C.Caracaş, Th.Diamant, N.Bălcescu
B. I.H.Rădulescu, S.Bărnuţiu, M.Eminescu
C. P.Andrei, D.Gusti, Tr.Brăileanu
1 A+B
2 A+B+C
3 B+C
ANS: 1
19) Ideologia propune analiza ştiinţifică a ideilor. Acest enunţ este susţinut de:
1 Thomas Hobbes
2 A.Destutt de Tracy
3 E.Durkheim
ANS: 2
20) Marx şi Engels apreciază că ideologia este o concepţie generală despre lume, întrucât desemnează:
A. Religia, dreptul şi metafizica
B. Politica şi ideile
C. Reprezentările şi conştiinţa
1 A+B
2 B+C
3 A+B+C
ANS: 3
21) Liberalismul "clasic" susţine:
A. Omul este neîngrădit să gândească şi să-şi exprime gândurile.
B. Omul este lăsat să se asocieze şi să desfăşoare activitate politică.
C. Omul este neocupat să promoveze propriile interese.
D. Omul este deschis să acţioneze fără restricţii în spaţiul social şi politic.
1 A+B+C
2 A+B+D
3 B+C
4 A+C+D
ANS: 1
22) Funcţionalitatea sistemului politic democrat este conferită de:
A. Reprezentativitatea parlamentară
B. Pluralismul politic
C. Separarea puterilor în stat
D. Manifestarea suverană a statului în relaţia cu cetăţenii
1 A+B+C
2 A+C+D
3 B+C+D
4 C+D
ANS: 1
23) Primul stat care experimentează un model liberal de guvernare este:
1 S.U.A.
2 Olanda
3 Franţa
4 Anglia
ANS: 4
24) Esenţa "liberalismului bunăstării" constă în:
1 Implicarea statului în micşorarea decalajelor sociale
2 Implicarea societăţii civile în derularea unor programe sociale
3 Implicarea unor partide politice în susţinerea campaniei antisărăcie
4 Implicarea liderilor de sindicat în acţiunea pentru încheierea pactului social
ANS: 1
25) Neoliberalismul social (susţinut de fostul preşedinte francez Giscard D'Estaing) susţine:
1 Retragerea statului din economie
2 Moderarea intervenţiei statului în economie
3 Intervenţia accentuată a statului în economie
4 Intervenţia statului numai în “sectorul terţiar”
ANS: 4
26) Omul trebuie eliberat de lanţurile societăţii - este concepţia iniţială a liberalismului anarhic promovată de:
1 Ludwig von Mises
2 David Friedman
3 Ayn Rand
4 Max Stirner
ANS: 4
27) Comunitarismul, ca variantă neoliberală în spaţiul nord-american (S.U.A.), urmăreşte, în esenţă:
1 Critica poziţiei liberale privind liberalităţile individuale
2 Critica poziţiei liberale cu privire la neutralitatea statului
3 Critica reformelor neoliberale deținând ca subiect "statul providenţă"
4 Proiectarea unui nou tip de societate mai puţin vulnerabilă la seisme sociale, economice,politice, demografice etc
ANS: 4
28) Care din tezele şi principiile următoare configurează esenţa doctrinei conservatoare?
A. "Ordinea naturală", tradiţiile şi continuitatea trebuie apărate cu prioritate
B. Individul trebuie să se supună forţei puterii şi ordinii
C. Revoluţia constituie calea ce conduce la schimbări "organice"
D. Valoarea libertăţii individuale nu este absolută
1 A+B+C
2 A+B+D
3 B+C+D
4 B+C
ANS: 2
29) Spaţiul doctrinar conservator se diferenţiază cu timpul în raport de:
A. Deosebirile existente în planul tradiţiilor, obiceiurilor, cutumelor între societăţi
B. Modificării obiectivelor conservării
C. Criticilor aduse liberalismului
D. Revenirea la sursele originare de inspiraţie doctrinară
1 A+B+C
2 A+B+C+D
3 B+C+D
4 A+C+D
ANS: 2
30) Principalii adepţi ai conservatorismului individualist sunt:
A. Edmund Burke
B. John Adams
C. Ronald Reagan
D. Margaret Thacher
1 C+D
2 A+C+D
3 A+B+C
4 A+B+C+D
ANS: 1
31) Democraţia creştină este o:
A. Variantă a conservatorismului
B. Expresie doctrinară a dreptei religioase
C. Creaţie doctrinară nouă
D. Replică la dezamăgirile provocate de liberalism
1 A+B+C
2 A+C+D
3 A+D
4 C+B
ANS: 2
32) Printre principalele principii ale democraţiei creştine se înscriu:
A. Realizarea unei democraţii depline, întemeiată pe garantarea şi apărarea demnităţii umane
B. Individul este subiectul şi "obiectul" esenţial al democraţiei-creştine
C. Libera dezvoltare a forţelor productive, îndeosebi a industrialismului
D. Democraţia totală este organică, participativă şi comunitară
1 A+B+D
2 A+D+C
3 A+B+C+D
4 A+C
ANS: 1
33) Termenul de socialism este întrebuințat pentru întâia dată de către:
1 Charles Fourier
2 Saint-Simone
3 J.J.Rousseau
4 Robert Owen
ANS: 4
34) În viziunea socialismului revoluţionar (marxismului "clasic") noua societate proclamă :
A. Desfiinţarea propretăţii private şi înlocuirea ei cu proprietatea colectivist-etalistă
B. Planificarea dezvoltării economice
C. Libertatea muncii
D. Desfiinţarea claselor
1 A+B+C
2 A+C+D
3 A+B+D
4 C+D
ANS: 3
35) Socialismul reformist se deosebeşte de marxismul revoluţionar prin:
A. Susţinerea ideii revoluţiei sociale
B. Argumentarea necesităţii realizării de reforme (economice, politice, sociale etc.) pentru pregătirea terenului schimbării sociale
C. Afirmarea importanţei lărgirii şi consolidării cadrului democratic al societăţii burgheze, ca premiză a schimbării sociale
D. Demonstrarea semnificaţiei diferite a creşterii rolului şi pregătirii muncitorimii prin mijloace politice legale în societatea capitalistă pentru a fi în mărime să-şi asume responsabilitatea schimbării sociale
1 A+B+D
2 A+B+C+D
3 A+C+D
4 B+C+D
ANS: 4
36) Socialismul democratic, doctrină a partidelor socialiste şi social-democrate contemporane, se pronunţă pentru:
A. Libertate şi democraţie
B. Respingerea formelor de proprietate
C. Echitate, justiţie, solidaritate
D. Autonomie pe principii etnice
1 A+B+D
2 A+C
3 A+C+D
4 B+C+D
ANS: 1
37) Criza în care a intrat social-democraţia occidentală începând cu deceniul şapte al secolului XX este generată de:
A. Conformismul unor lideri social-democraţi
B. Euforia determinată de creşterea standardelor de viaţă în statele occidental
C. Subaprecierea conflictelor de clasă
D. Apropierea doctrinară masivă de neoliberalism
1 A+C+D
2 A+B
3 A+B+D
4 A+B+C
ANS: 4
38) A treia cale” (A. Giddens) este o nouă proiecţie de ordin social plasată între prototipul capitalist şi cel comunist, a cărei esenţă constă în:
A.Orientarea oamenilor în raport de provocări actuale şi viitoare (globalizare, relaţia
om-natură etc.)
B„Democratizarea democraţiei” (reformarea statului şi a guvernării)
C.Redefinirea raporturilor dintre individ şi comunitate
D.Promovarea unei „noi economii mixte”
1 A+B+C+D
2 A+B+C
3 A+C+D
4 B+C+D
ANS: 1
39) Natura şi esenţa doctrinei bolşevice (varianta rusească a comunismului), ulterior prof. Dimitrie Gusti, este conferită de:
A.Dictatura proletariatului, întemeiată pe tărie şi pe voinţa arbitrară şi capricioasă a unei minorităţi
B.Controlul autoritar al socieăţii exercitat prin soviete
C.Acordarea dreptului de vot numai celor care prestează o muncă utilă trunchiului social
D.Armonia desăvârşită şi spontană între indivizi
1 A+D+C
2 A+B+C
3 A+B+C+D
4 A+C
ANS: 2
40) Ideologia, doctrina şi acţiunea politică ale fascismului german (hitlerismului sau naţional-socialismului) este iraţională şi antiumană prin:
A.Promovarea sentimentelor naţionale
B.Intoleranţa faţă de grupuri etnice minoritare şi practicarea genocidului
C.Susţinerea şi practicarea supunerii oarbe, necondiţionate şi totale a indivizilor faţă de
partidul-stat
D.Exultarea „vocaţiei” imperiale a statului
1 A+B+C
2 A+B
3 A+D
4 B+C+D
ANS: 4
41) O grupare politică poate deveni partid dacă:
A.Are o existenţă durabilă
B.Manifestă voinţa cuceririi şi exercitării puterii politice
C.Are un număr de membri
1 A+B+C
2 A+B
3 B+C
ANS: 2
42) După poziţia pe care o ocupă în cadrul sistemului de partide se disting:
A.Partide de stânga şi extremă stângă
B.Partide de centru şi centru-dreapta
C.Partide de mese
1 A+B
2 A+B+C
3 B+C
ANS: 1
43) Doctrina politică în raport cu partidul exprimă:
A.Forţa de creaţie teoretică, de gândire a grupului (grupurilor) de reflecţie ale partidului
B.Măsura în care partidul (conducerea) cunoaşte realităţile sociale, economice, politice etc. naţionale şi internaţionale
C.Voinţa de schimbare socială, economică etc. prin guvernare
1 A+B+C
2 A+B
3 A+C
ANS: 1
44) Partidul / partidele este / sunt un mediator între:
1 Patronat şi sindicate
2 Parlament şi guvern
3 Şeful statului şi guvern
ANS: 2
45) Un parlament îşi încetează activitatea în condiţiile:
A.Retragerii încrederii parlamentare
B.Votării de înspre parlament a unei moţiuni simple
C.Pierderii alegerilor generale
1 A+B+C
2 A+B
3 A+C
ANS: 3
46) Partidul Socialiştilor Europeni este:
A.O organizaţie internaţională cu caracter global.
B.O federaţie de partide regionale.
C.Un organism subordonat Consiliului Europei.
1 A+B+C
2 B+C
3 A+B
ANS: 3
47) „Comunitarismul” este:
1 O idee pe cale de a prinde viaţă în plan instituţional
2 O tendinţă în procesul de integrare europeană
3 O „doctrină compozită” care acordă responsabilităţi mai mari comunităţilor locale
ANS: 3
48) Principala dispută doctrină în spaţiul politic românesc din epoca interbelică se desfăşoară între:
1 Liberalism şi conservatorism
2 Liberalism şi naţional-ţărănism
3 Naţionalism şi comunism
ANS: 2
49) Forma de guvernământ din România interbelică era:
1 Monarhie constituţională
2 Monarhie absolutistă
3 Regim monarhic formal
ANS: 1
50) În sistemul politic actual din România preşedintele statului are funcţii:
1 Executive
2 Legislative
3 Executive şi legislative
ANS: 1
YES/NO
1) Naţionalismul în plan ideologic şi doctrinar este echivalentul patriotismului?
ANS: Y
2) În prezent asistăm la naşterea unor „naţionalisme locale”?
ANS: Y
3) Naţionalismul „cuminte” (N. Iorga) presupune xenofobie şi şovinism?
ANS: N
4) „Numitorul comun” al doctrinelor corporotiste îl reprezintă cerinţa instituţionalizării grupurilor profesionale?
ANS: Y
5) Potrivit doctrinelor corporotiste este asigurată şi garantată libera concurenţă a agenţilor economici în economia de piaţă?
ANS: N
6) Sistemele corporatiste acordă importantă participării cetăţenilor la gestionarea obstacolelor publice?
ANS: Y
7) Mişcarea ecologistă („verzii”) este de acord cu creşterea economică?
ANS: Y
8) Doctrinele ecologiste au considerabile influenţe liberale?
ANS: Y
9) În al patrulea (şi ultimul) stadiu de evoluţie al rasismului statul devine dispozitiv pentru promovarea acestei ideologii?
ANS: Y
10) Rasismul antievreiesc practicat de nazişti în al doilea război mondial era generat de „raţiuni” economice?
ANS: Y
11) Politica sistematică de apartheid, care începe să se deruleze din iunie 1948 în Uniunea Sud Africană, are ca obiectiv esenţial separarea şi izolarea etnică, economică etc. a populaţiei africane de populaţia albă?
ANS: Y
12) În monarhia constituţională dualistă atribuţiile monarhului sunt limitate?
ANS: N
13) Tăria politică efectivă în Marea Britanie este deţinută de şeful statului?
ANS: N
14) Echilibrul politic în Statele Unite se desfăşoară numai în plan federal?
ANS: N
15) Şeful statului francez are prerogative limitate?
ANS: N
16) Toate parlamentele sunt organizate în sistem bicameral?
ANS: N
17) Instituţia parlamentară îşi exercită funcţia de control numai prin comisii de anchetă?
ANS: N
18) Procedurile de dezvoltare a parlamentului diferă de la un sistem politic la altul?
ANS: Y
19) Deprecierea rolului parlamentului este un fenomen politic prin excelenţă actual?
ANS: N
20) Uniunea Interparlamentară (U.I.P.), creată în 1889, are menirea de a controla activitatea instituţiilor parlamentare?
ANS: N
_________________ |
_________________ sociologie si asistenta sociala-ZI
|
|
| Sus |
|
tot eu Junior

Data inscrierii: 23/Ian/2009 Mesaje: 89 Localitate: alexandria
|
|
| Sus |
|
mimisor31 Membru

Data inscrierii: 27/Feb/2009 Mesaje: 103 Localitate: rm.valcea
|
Trimis: 30/05/2010 11:08 Titlul subiectului: |
|
|
| multumiri de la Valcea Junior !!!
|
|
| Sus |
|
nicol.nicol Membru


Data inscrierii: 11/Dec/2008 Mesaje: 143
|
Trimis: 31/05/2010 22:58 Titlul subiectului: |
|
|
| Succes la examen !
_________________ sociologie-asistenta sociala
an III -zi
|
|
| Sus |
|
mimisor31 Membru

Data inscrierii: 27/Feb/2009 Mesaje: 103 Localitate: rm.valcea
|
Trimis: 02/06/2010 12:40 Titlul subiectului: |
|
|
| A confirmat cineva grila ???
|
|
| Sus |
|
daly Moderator


Data inscrierii: 28/Dec/2008 Mesaje: 2099 Localitate: ROMANIA
|
|
| Sus |
|
anila22 Junior

Data inscrierii: 11/Ian/2009 Mesaje: 92
|
|
| Sus |
|
nicol.nicol Membru


Data inscrierii: 11/Dec/2008 Mesaje: 143
|
Trimis: 02/06/2010 21:36 Titlul subiectului: |
|
|
| Grila ok. Succes la examen!
_________________ sociologie-asistenta sociala
an III -zi
|
|
| Sus |
|
Geanina Zel Nou venit

Data inscrierii: 30/Ian/2009 Mesaje: 37 Localitate: IASI
|
Trimis: 03/06/2010 15:39 Titlul subiectului: |
|
|
| am dat examenul si nu a fost nimic nou.bafta
|
|
| Sus |
|
mimisor31 Membru

Data inscrierii: 27/Feb/2009 Mesaje: 103 Localitate: rm.valcea
|
Trimis: 04/06/2010 09:38 Titlul subiectului: |
|
|
...o intrebare? La intrebarea 36)- Socialismul democratic, doctrina a partidelor socialiste si social-democrate contemp. se pronunta pentru:
A. Libertate si democratie
B. Respingerea formelor de proprietate
C. Echitate, justitie, solidaritate
D. Autonomie pe principii etnice
1 A+B+D
2 A+D+C
3 A+B+C+D
4 A+C ANS: 1
Citez din manual:...Libertate si democratie/ echitate, justitie, solidaritate/ autonomie, pluralism politic? diversitatea formelor de proprietate"...
Nu ar fi corect: ANS: 3 ????
A avut cineva intrebarea la examen? Sper sa primesc un raspuns pana la panz ????!!!!!!
|
|
| Sus |
|
lorna Nou venit

Data inscrierii: 02/Ian/2009 Mesaje: 2
|
Trimis: 04/06/2010 19:53 Titlul subiectului: |
|
|
Da,am avut-o eu azi.Raspuns validat:A+B+D.
Bafta!
|
|
| Sus |
|
nica mariana Junior

Data inscrierii: 14/Noi/2008 Mesaje: 52
|
Trimis: 05/06/2010 15:35 Titlul subiectului: |
|
|
| grila confirmata si la buzau; bafta in continuare
|
|
| Sus |
|
Princess Cry Membru


Data inscrierii: 08/Ian/2009 Mesaje: 102 Localitate: Bacau
|
|
| Sus |
|
|