| Subiectul anterior :: Subiectul urmator |
| Autor |
Mesaj |
athos Moderator


Data inscrierii: 06/Ian/2008 Mesaje: 3543 Localitate: Craiova
|
|
| Sus |
|
panton74 Junior

Data inscrierii: 30/Dec/2007 Mesaje: 97
|
Trimis: 25/04/2010 19:47 Titlul subiectului: |
|
|
| Nu are nimeni Sinteza de anul trecut si grilele , sa ne fam. macar cu vocabularul ? Mai sunt 3 sapt. si apoi avem 5 ex. in 2 sapt. ...
|
|
| Sus |
|
irina_simona2000 Nou venit

Data inscrierii: 04/Ian/2008 Mesaje: 30
|
Trimis: 02/05/2010 11:14 Titlul subiectului: iata sinteza |
|
|
| [url=http://www.girlshare.ro/1071546.3]ed+intercurt+sint.pdf[/url][/list][/code][/quote]
|
|
| Sus |
|
panton74 Junior

Data inscrierii: 30/Dec/2007 Mesaje: 97
|
Trimis: 02/05/2010 21:38 Titlul subiectului: |
|
|
| Multumesc , m-ai linistit cu ...114 pag. ...
|
|
| Sus |
|
cleutza Junior

Data inscrierii: 14/Ian/2008 Mesaje: 71 Localitate: Craiova
|
Trimis: 03/05/2010 18:02 Titlul subiectului: |
|
|
| panton74 a scris: |
| Nu are nimeni Sinteza de anul trecut si grilele , sa ne fam. macar cu vocabularul ? Mai sunt 3 sapt. si apoi avem 5 ex. in 2 sapt. ... |
Stati bine: noi le avem intr-o saptamana...
_________________ "Invatatura iti da lumina dar nu te inalti decat prin caracter." (Ov.Denusianu)
|
|
| Sus |
|
panton74 Junior

Data inscrierii: 30/Dec/2007 Mesaje: 97
|
Trimis: 05/05/2010 15:58 Titlul subiectului: |
|
|
| Au inceput sa apara sintezele ...seamana cu cele de anul trecut...
|
|
| Sus |
|
panton74 Junior

Data inscrierii: 30/Dec/2007 Mesaje: 97
|
Trimis: 06/05/2010 19:15 Titlul subiectului: |
|
|
| Grile de anul trecut le are cineva ? Oare se va merge pe cele vechi ...sau ne "ard " ca in ses. I ?
|
|
| Sus |
|
2631001374125 Junior

Data inscrierii: 06/Ian/2008 Mesaje: 53
|
Trimis: 06/05/2010 19:20 Titlul subiectului: |
|
|
| [url=http://www.girlshare.ro/1085111.5]Educatie+intreculturala.doc-+grila+rezolv.doc[/url]
|
|
| Sus |
|
panton74 Junior

Data inscrierii: 30/Dec/2007 Mesaje: 97
|
Trimis: 07/05/2010 17:09 Titlul subiectului: |
|
|
| Multumesc celor de mai sus !!!!!Mergem pe aceste grile ...sau patim ca ses. trecuta? (intr. la prima vedere) Stie cineva ? Cei mai aproximativ de Brasov ?!?
|
|
| Sus |
|
panton74 Junior

Data inscrierii: 30/Dec/2007 Mesaje: 97
|
Trimis: 09/05/2010 10:03 Titlul subiectului: |
|
|
| Ne-a parasit "geo65"? Sunt bune grilele de mai sus pt.ses. a-II-a? . . . Multumiri anticipate oricui raspunde!...
|
|
| Sus |
|
2570621082422 Nou venit

Data inscrierii: 17/Ian/2009 Mesaje: 3 Localitate: FAGARAS
|
Trimis: 09/05/2010 22:07 Titlul subiectului: cotinuarea grilei de mai sus |
|
|
88. Modelul eco-cultural al lui Segall (1990) arata ca comportamentul individual este determinat de urmatorii factori, din care unul este gresit si trebuie identificat:
a. de cultura, ca raspuns adaptativ la grup;
b. de conditiile ecologice, socio-economice si istorice;
c. variabilele contextuale in planul grupului;
d. conditiile mediului informational si propagandistic;
e. efectele psihologice articole asupra individului.
ANS: D
89. Specificitatile culturale transmise prin limba in procesul de enculturatie si socializare a copilului au urmatoarele particularitati, din care una este gresita si trebuie identificata:
a. limba este o caracteristica universala a speciei umane;
b. activitatea lingvistica ocupa primul loc in enculturatie;
c. ganguritul copilului se moduleaza in atingere cu limba;
d. enculturatia la copiii emigrantilor este mai greoaie;
e. asistam, la copil, la o enculturatie lingvistica, apoi de limbaj, nespus de rapida si precoce.
ANS: D
90. Prin intermediul adultilor si copiilor prezenti in anturajul lui imediat, copilul foarte mic are acces la urmatoarele ingrediente lingvistice, din care una este gresita si trebuie identificata:
a. la semnificatiile limbajului;
b. la limba;
c. la fonologia limbii;
d. la sintaxa;
e. la tiparul comuncational.
ANS: A
91. Copilul va dezvolta un comportament lingvistic dependent de urmatorii factori, din care una este gresita si trebuie identificata:
a. specificitatile limbii si spatiului cultural;
b. anturajul social al copilului;
c. disponibilitatile genetice in plan lingvistic;
d. modele de limbaj;
e. valorile atribuite limbii si variatiilor sale.
ANS: C
92. In procesul de enculturatie lingvistica, copilul interiorizeaza niste valori prin urmatoarele fenomene, din care una este gresita si trebuie identificata:
a. manipuleaza limba ca instrument;
b. preia solitar si isi insuseste valorile culturii in care evolueaza;
c. copilul valorizeaza limba si-si dezvolta competenta lingvistica;
d. asimileaza fenomene lingvistice colaterale.
ANS: D
93. La intrarea in scoala copilul emigrant, aflat intr-un spatiu lingvistic diferit, este expus urmatoarelor situatii, din care una este gresita si trebuie identificata:
a. el a avut o limba de enculturatie, alta decat cea de scolarizare;
b. aceasta din urma devine pentru el vector de limbaj al aculturatiei si socializarii lui;
c. trecerea la limba de aculturatie este dependenta de devalorizarea limbii de enculturatie.
ANS: C
94. Concepul de “nisa de dezvoltare”a lui Super si Harkness (1986) are urmatoarele componente, din care una este gresita si trebuie identificata:
a. conditiile biologice in care s-a nascut copilul;
b. contextele fizice si sociale in care traieste copilul;
c. practicile educative legate de mediul cultural;
d. caracteristicile psihologice ale parintilor.
ANS: A
95. Procesul de adaptare al strainului, adult sau copil in tara de imigrare este dependent de urmatorii factori, din care una este gresita si trebuie identificata:
a. locul si rolul imigrarii in tara gazda;
b. faptul de a alege sau a se supune migratiei;
c. disponibilitatile materiale ale imigrantului;
d. durata si obiectivul migratiei;
e. insertia scolara sau profesionala.
ANS: C
96. In problema aculturatiei, Abon (1981) stabileste urmatoarele situatii globale de aculturatie, din care una este gresita si trebuie identificata:
a. contactul are loc intre societatile globale - invazie sau colonizare;
b. contactul intre grupuri particulare de nationalitati diferite, ca armata americana in Vietnam;
c. intre grupuri nationale inegale demografic;
d. intre grupuri inegale de emigranti, ca in Canada;
e. intre doua grupuri nationale egale demografic, dar diferiti prin religie, ca musulmanii si crestinii in Liban.
ANS: D
97. Aculturatia variaza nu doar functie de tipul de contact, ci si in functie de urmatoarele caracteristici, din care una este gresita si trebuie identificata:
a. distanta intre culturile aflate in contact;
b. gradul de accidentalizare a culturilor in contact;
c. gradul prestigiului pe care il au culturile care se invecineaza;
d. omogenitatea mai mare sau mai scazuta a culturilor in contact;
e. modul in care se organizeaza contactele intre comunitati.
ANS: B
98. Abon ne releva urmatoarele maniere de aculturatie, din care una este gresita si trebuie identificata:
a. “spontana”- cand nu exista contact permanent, ci mediatori puternici, precum importul - exportul;
b. “fortata”- cand modalitatile sunt lasate la initiativa grupurilor;
c. “combinata” - mediatori si modalitati diverse;
d. “impusa” - de catre putere, exemplu: colonizarea.
ANS: C
99. Abon distinge urmatoarele procese de aculturatie, ale caror caracteristici nu pot fi determinate cu usurinta, din care una este gresita si trebuie identificata:
a. interpretarea - codul cultural propriu se mentine indiferent de codul public dominant;
b. sinteza - copiii la a doua generatie, care incearca modele noi de gandire si simtire;
c. sincretismul - nasterea unei culturi noi eterogene;
d. asimilarea - un esec al aculturatiei,
e. contra - aculturatia - respingere brutala, brusca a culturii care dispare.
ANS: A
100. Experientele de aculturatie si procesele economice antreneaza urmatoarele genuri de schimbari individuale, din care una este gresita si trebuie identificata:
a. o deculturatie a personalitatii;
b. o reorganizare culturala a personalitatii;
c. coabitarea cu societatea gazda la locul de munca si cu societatea de origine in familie si momentul liber;
d. adaptare constanta si frecventa a copiilor emigrantilor;
e. respingerea culturii gazda.
ANS: E
|
|
| Sus |
|
geo65 Membru

Data inscrierii: 05/Ian/2008 Mesaje: 155
|
Trimis: 10/05/2010 15:40 Titlul subiectului: |
|
|
| nu v-am parasit doar ca am verificat grila de la ed. adultilor si e cea de anul trecut. v-am pus raspunsurile in topicul materiei. la aceasta materie inca nu am confruntat cu sinteza, dar am aflat ca putem merge pe cele de anul trecut, doar la consiliere va fi schimbat. sper sa fie in totalitate adevarat. dupa ce verific raspunsurile le voi afisa pe forum.
|
|
| Sus |
|
panton74 Junior

Data inscrierii: 30/Dec/2007 Mesaje: 97
|
Trimis: 10/05/2010 16:44 Titlul subiectului: |
|
|
| MULTUMESC , dam peste o past. la Ploiesti si incepem cu "Ed. interculturala ! Am vazut la ed. adultilor...
|
|
| Sus |
|
geo65 Membru

Data inscrierii: 05/Ian/2008 Mesaje: 155
|
Trimis: 10/05/2010 19:27 Titlul subiectului: |
|
|
| a aparut grila si este cea de anul trecut. spor la invatat
|
|
| Sus |
|
geo65 Membru

Data inscrierii: 05/Ian/2008 Mesaje: 155
|
Trimis: 12/05/2010 21:03 Titlul subiectului: |
|
|
am reusit sa citesc sinteza si : 1d, 2c, 3c, 4b, 5d, 6a, 7b, 8c, 9b, 10c, 11a, 12b, 13d, 14b, 15e, 16a, 17e, 18a, 19c, 20e, 21e, 22a, 23e, 24d, 25c, 26c, 27d, 28c, 29c, 30d, 31c, 32d, 33d, 34c, 35b, 36a, 37d, 38b, 39d, 40c, 41b, 42a, 43c, 44d, 45c, 46d, 47c, 48a, 49d, 50c, 51d, 52d, 53a, 54e, 55d, 56a, 57d, 58d, 59c, 60d, 61d, 62e, 63c, 64a, 65c, 66d, 67b, 68c, 69a, 70c, 71b, 72c, 73d, 74b, 75d, 76b, 77c, 78d, 79b, 80e, 81d, 82c, 83d,84b, 85b, 86e, 87b, 88d, 89d, 90a, 91c, 92d, 93c, 94a, 95c, 96d, 97b, 98c, 99a, 100e
cand ma gandesc ca acest examen il am impreuna cu cel de consiliere... va fi teribil de interesant.... trebuie sa ma apuc de consiliere
daca aveti altfel va rog scrieti-mi
multumesc
|
|
| Sus |
|
panton74 Junior

Data inscrierii: 30/Dec/2007 Mesaje: 97
|
Trimis: 13/05/2010 16:57 Titlul subiectului: |
|
|
| De ce la 25-c? Practic , dupa sinteza, nu-i nici una din cele date incorecta ...
|
|
| Sus |
|
panton74 Junior

Data inscrierii: 30/Dec/2007 Mesaje: 97
|
Trimis: 13/05/2010 17:00 Titlul subiectului: |
|
|
| daca luam "literar " este 25-b ( "contacte directe ")...
|
|
| Sus |
|
geo65 Membru

Data inscrierii: 05/Ian/2008 Mesaje: 155
|
Trimis: 13/05/2010 19:55 Titlul subiectului: |
|
|
| la 25 trebuie varianta gresita care este punctul c căci perfect ar fi fost biculturalitate din sinteza
|
|
| Sus |
|
minodo Nou venit

Data inscrierii: 17/Ian/2009 Mesaje: 1
|
Trimis: 15/05/2010 07:57 Titlul subiectului: |
|
|
| multumim yonella23. esti generoasa.
|
|
| Sus |
|
irina_simona2000 Nou venit

Data inscrierii: 04/Ian/2008 Mesaje: 30
|
Trimis: 15/05/2010 10:37 Titlul subiectului: |
|
|
| sa ne zici daca se dau aceste chestionare! multumesc mult!!!
|
|
| Sus |
|
cleutza Junior

Data inscrierii: 14/Ian/2008 Mesaje: 71 Localitate: Craiova
|
Trimis: 15/05/2010 15:31 Titlul subiectului: |
|
|
| geo65 a scris: |
| la 25 trebuie varianta gresita care este punctul c fiindcă perfect ar fi fost biculturalitate din sinteza |
Intr-adevar, insa cine s-ar fi gandit ca aici au introdus acea litera o intentionat, la cum sunt scrise grilele?...litere lipsa...litere in plus...litere inlocuite si incrucisate...
Nici n-as fi crezut, daca nu gaseam in arhiva...
_________________ "Invatatura iti da lumina dar nu te inalti decat prin caracter." (Ov.Denusianu)
|
|
| Sus |
|
cleutza Junior

Data inscrierii: 14/Ian/2008 Mesaje: 71 Localitate: Craiova
|
Trimis: 15/05/2010 15:36 Titlul subiectului: |
|
|
| Multumim, Yonella, multumim 2570621...
_________________ "Invatatura iti da lumina dar nu te inalti decat prin caracter." (Ov.Denusianu)
|
|
| Sus |
|
panton74 Junior

Data inscrierii: 30/Dec/2007 Mesaje: 97
|
Trimis: 15/05/2010 16:26 Titlul subiectului: |
|
|
| Nu a dat nimeni examen ? Ne-ar ține bine niste pareri ..."la cald"...
|
|
| Sus |
|
petrisoru Nou venit

Data inscrierii: 22/Ian/2010 Mesaje: 2
|
Trimis: 20/05/2010 15:09 Titlul subiectului: |
|
|
PANA ACUM AM DAT 2 EXAMENE (CONSILIERE FAMILIALA SI EDUCATIA ADULTILOR).AU FOST GRILE DE ANUL TRECUT.SPER CA SI LA CELELALTE SA FIE LA FEL.
BAFTA TUTUROR!
|
|
| Sus |
|
flory_86 Nou venit

Data inscrierii: 22/Mai/2008 Mesaje: 13 Localitate: braila
|
Trimis: 23/05/2010 10:18 Titlul subiectului: |
|
|
| stati fara nici o grija astea sunt antrbarile nu sa validat 8c si la 9 nici d nici a
|
|
| Sus |
|
Daemon3000 Junior

Data inscrierii: 07/Ian/2008 Mesaje: 53
|
Trimis: 25/05/2010 18:21 Titlul subiectului: |
|
|
| flory_86 a scris: |
| stati fara nici o grija astea sunt antrbarile nu sa validat 8c si la 9 nici d nici a |
|
|
| Sus |
|
Daemon3000 Junior

Data inscrierii: 07/Ian/2008 Mesaje: 53
|
Trimis: 25/05/2010 18:22 Titlul subiectului: |
|
|
| flory_86 a scris: |
| stati fara nici o grija astea sunt antrbarile nu sa validat 8c si la 9 nici d nici a |
27 NU,,D"
|
|
| Sus |
|
|